Spalare covoare – ghid pentru o curățare profundă și de lungă durată

Importanța curățării regulate a covoarelor

Covoarele sunt o modalitate excelentă de a vă face casa mai confortabilă și mai primitoare. Cu toate acestea, covoarele pot fi, de asemenea, o sursă de declanșare a alergiilor sau a astmului pentru unele persoane. Află mai jos un ghid util pentru spalare covoare și cum să le întreții corespunzător.

Curățarea regulată a covorului este importantă deoarece poate ajuta la reducerea cantității de alergeni care se acumulează în fibrele covorului tău.

Când vă curățați în mod regulat covoarele, îndepărtați murdăria și alte particule care pot provoca alergii sau astm.

Șamponarea covorului este un proces prin care murdăria și particulele sunt îndepărtate de pe suprafața covorului prin agitare cu apă, săpun și soluții de detergent.

spalare covoare
spalare covoare

4 metode dovedite pentru a oferi covorului tău o curățare profundă și de durată

Curățarea covorului nu este o sarcină ușoară. Există multe moduri de a face acest lucru, dar unele dintre cele mai eficiente nu sunt atât de ușor de făcut. Iată 4 metode dovedite pentru o curățare profundă și de lungă durată care îți vor face viața mai ușoară.

1. Aspirați-vă covorul în mod regulat. Aspirarea covorului în mod regulat este una dintre cele mai bune modalități de a-l păstra curat și proaspăt. Îndepărtează tot praful, murdăria și resturile care altfel s-ar acumula pe fibrele covorului. În timp asta ar cauza acumularea de pete pe suprafața fibrelor covorului. Aspirarea ajută, de asemenea, la eliminarea alergenilor din aer, ceea ce vă poate ajuta să vă mențineți mai sănătos în general.

2. Curățați-vă covorul în mod regulat. Spalarea covoarelor în mod regulat este o altă modalitate importantă de a-și menține aspectul și păstrați-le proaspete. Aspirarea regulată a covoarelor vă va îndepărta praful și murdăria. Vărsările și alte pete trebuie rezolvate după cum este necesar.

3. Folosiți un aparat de curățat cu abur. Curățarea cu abur este una dintre cele mai bune modalități de a pătrunde adânc în fibrele covorului, dezinfectând-o din interior spre exterior. Acest lucru permite o curățare mai amănunțită care îndepărtează petele, alungă murdăria și murdăria, precum și elimină alergenii.

4. Aspirați frecvent covorul. Aspirarea regulată este cel mai important pas dintre toate pentru a menține aspectul covorului. Acesta va elimina praful, alergenii și alte resturi care pot cauza suprafețe mici de acumulare de murdărie, contribuind în același timp la menținerea covoarelor dumneavoastră curate și proaspete.

Sfaturi și trucuri utile despre cum să vă păstrați covoarele și covoarele curate

Este important să vă păstrați covoarele și covoarele curate, deoarece acestea sunt o sursă majoră de murdărie, germeni și alergeni.

Este important să știți cum să vă curățați covoarele și covoarele, deoarece covoarele murdare pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră. Ar trebui să aspirați covorul în mod regulat, dar dacă aveți trafic intens sau animale de companie în casă, ar trebui să vă gândiți să îl curățați cu abur cel puțin o dată pe an.

Următoarele sunt sfaturi utile despre cum să vă păstrați covoarele și covoarele curate:

– Aspirați în mod regulat – acest lucru va elimina orice murdărie desprinsă din fibrele covorului.

– Curățați cu abur cel puțin o dată pe an – acest lucru va elimina orice pete care s-au instalat în timp.

– Curățați scurgerile cât mai curând posibil – acest lucru va împiedica apariția petelor.

spalare covoare
spalare covoare

Aplicarea apei și a substanțelor chimice

O spalare covoare fără substanțe chimice este o sarcină dificilă, dar nu este imposibilă. Tot ce ai nevoie este echipamentul potrivit și puțină răbdare.

Echipamentele profesionale de curățare a covoarelor pot fi costisitoare și consumatoare de timp, dar merită să le folosiți. Există mulți pași de urmat atunci când utilizați aceste aparate, dar sunt foarte eficienți în îndepărtarea murdăriei și a petelor de pe covoare.

Există și alte opțiuni pe care le puteți folosi pentru a vă curăța covoarele fără substanțe chimice, cum ar fi un aspirator cu abur sau un aspirator umed. Aceste mașini nu vor îndepărta toată murdăria de pe covor, așa cum ar face mașina profesională de curățat covoare, dar vor face o treabă adecvată de a scăpa de majoritatea petelor și murdăriei de pe covoare.

Acordați-le timp să se usuce corect

Covoarele cu uscare rapida sunt o solutie pentru cei dintre noi care nu au timp sa astepte ca covoarele noastre sa se usuce. Dar există un dezavantaj la asta.

Producătorii și curățătorii de covoare recomandă ca covoarele să fie lăsate să se usuce cu cel puțin 24 de ore înainte de a merge pe ele. Acest lucru se datorează faptului că suportul covorului, care este din cauciuc sau latex, are nevoie de timp pentru a se usuca și a deveni lipicioasă, astfel încât să prindă podeaua și să o împiedice să se miște atunci când este călcat pe el. Dacă mergi pe covor înainte ca acesta să aibă suficient timp să se usuce, atunci este probabil să creezi un val permanent în suportul covorului tău, care va face ca mocheta să alunece în cele din urmă de sub tine, pe măsură ce continuă să se usuce.

Procesul de uscare rapidă lasă în urmă un miros neplăcut, așa că evitați-l.

Puteți găsi mai multe sfaturi utile și ghiduri în secțiunea de design interior.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.