Semineul electric vs semineu pe bioetanol

Daca te-ai hotarat sa-ti montezi un semineu, trebuie sa stii ca ai mai multe variante din care poti alege, in functie de nevoile tale. In timp ce semineul pe lemne este cel mai cunoscut, seminelee decorative au devenit alegerea perfectă pentru multi, datorita atat functionalitatii, cat si aspectului estetic.  Acestea se impart in doua mari categorii – seminee electrice si seminee pe Bioetanol, iar in articolul ce urmeaza vom analiza diferentele principale dintre acestea. Asta ca sa te ajutam sa faci o faci o alegere inspirata pentru locuinta ta.

Semineu Electric sau Semineu pe Bioetanol? – Ce sa alegi pentru living-ul tau?

Decizia de a monta un semineu in livingul tau este una inspirata. Pe langa faptul ca va crea o atmosfera primitoare, va ajuta la incalzirea incaperii. Daca ai dat la o parte varianta clasica – semineul cu lemne – cel mai probabil, batalia se va da intre un semine electric si unul pe bioetanol. 

Ca sa-ti fie mai usor sa alegi, iti vom prezenta mai jos atat avantajele, cat si dezavantajele fiecaruia dintre cele doua modele. 

Semineu Electric

Un semineu electric iti va oferi aproape toate avantajele unui semineu clasic. Cel mai important este acela ca nu vei avea bataie de cap cu pregatirea focului inainte de a-l folosi. 

Hai să vedem, asadar, de ce să alegi un semineu electric, dar si care sunt cateva dintre putinele dezavantaje ale acestuia. 

De ce sa alegi un semineu electric?

In primul rand, un semineu electric iti va oferi posibilitatea sa-l amplasezi in oricare parte a incaperii tale. Asta deoarece nu necesita montarea unui cos de fum. 

Apoi, semineul electric se va incalzi foarte rapid. In momentul in care-l vei porni, vei simti de indata caldura pe care o emana.

In ultimul rand, majoritatea semineelor electrice au un consum redus de energie, ceea ce le face o alegere potrivita pe termen lung.  

De ce sa nu alegi un semineu electric?

Unul dintre dezavantajele unui semineu electric este ca nu te vei mai putea folosi de el in cazul unei intreruperi a electricitatii (de exemplu, o pana de curent), modul de alimentare al acestuia fiind prin energie electrica. 

Apoi, chiar daca imita foarte bine flacara unui semineu clasic, un semineu electric nu este la fel de autentic precum cel clasic. 

Semineu pe bioetanol (biosemineu)

La fel ca semineele electrice, și cele pe bioetanol vin cu numeroase avantaje pentru proprietarii care nu vor sa aiba bataie de cap cu intretinerea focului. Iata mai jos cateva dintre acestea, dar si cateva dezavantaje ale unui semineu pe bioetanol. 

De ce sa alegi un semineu pe bioetanol?

Nici cele pe bioetanol nu necesita montarea unui cos de fum sau a unui sistem dedicat de ventilatie. Asadar, pot fi instalate in oricare parte a incaperii – fie incastrate in perete sau montate independent in mijlocul ei. 

Apoi, un semineu pe bioetanol este o alegere perfecta si din punctul de vedere al sigurantei, din moment ce nu scoate fum. Asadar, te vei bucura de aspectul real al flacarii, dar fara fumul si toxinele emise de un semineu clasic.    

De ce sa nu alegi un semineu pe bioetanol?

Un semineu pe bioetanol nu va fi cea mai buna alegere daca scopul tau este sa ai o sursa zdravana de caldura. Cu toate ca degaja caldura, capacitatea calorica a acestuia este mai mica decat in cazul unui semineu ce foloseste combustibili fosili. 

De unde cumperi semineu electric/semineu bioetanol?

La PEFOC gasesti o gama variata de semineu decorativ, potrivite oricarui buget, pe care le poti monta in locuinta ta. Asadar, in functie de preferintele si necesitatile tale poti alege intre: 

  • Seminee electrice 3D (moderne si usor de utilizat datorita tehnologiei acestora)
  • Bioseminee (seminee cu flacara adevarata, fara fum sau miros)
  • Rame decorative pentru seminee electrice 
  • Seminee electrice de exterior 

Preferi un semineu adevarat pe lemne? PeFoc.ro are solutia completa

Daca vrei ca experienta utilizarii unui semineu sa fie cat mai autentica, la noi gasesti o gama larga de focare pe lemne, potrivite pentru incalzirea intregii tale case, printre care: 

  • Seminee cu un design modern (din fonta si otel captusit cu samota)
  • Termoseminee (pe lemne si tip centrala) 
  • Sobe pe lemn 
  • Seminee Premium (cu tehnologie de ultima ora si aspect de lux)
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *