Sunt termopanele din aluminiu o solutie?

Da, termopanele din aluminiu sunt si pot fi o solutie excelenta pentru o casa noua sau una in curs de renovare, dar exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in considerare inainte de a lua o decizie finala, si anume:

Care sunt avantajele termopanelor din aluminiu?

Aluminiul este un material durabil si rezistent la coroziune, acesta inseamna ca ele au o durata lunga de viata.

Aluminiul este un material foarte stabil si confera o stabilitate structurii cladirilor unde sunt instalate, profile de termopane din aluminiu sunt potrivite inclusiv pentru ferestrele cu dimensiuni mari si deschideri ample (cele de spatii comerciale sau cladiri de birouri)

Din aluminiu se creaza profile subtiri dar elegante oferind astfel cladirilor un aspect contemporan, modern.

Aluminiul este un material care rezista la foc, ceea ce constituie un avantaj major in cazul unor evenimente nedorite.

Profile din aluminiu ofera o izolare termica foarte buna, ele reduc transferul de caldura intre exterior si interior, comportandu-se ca o bariera termica.

Rezista foarte bine la intemperii sau schimbarile bruste de termperaturi, are propietati bune ce il fac foarte rezistent si la ultraviolete.

Profile din alumiuniu sunt usor de intretinut si curatat, ele nu se deterioreaza sau decoloreaza in timp, deci nu trebuie sa le vopsiti pentru a-si mentine culoare initiala.

Aluminiul este un material reciclabil, ceea ce il face o optiune ecologica pentru constructii rezistente și respectuoase cu mediul inconjurator.

Aspecte de luat in considerare atunci cand doriti sa alegeti termopane cu profile din aluminiu

Conductia termica

Aluminiul este un conductor bun de caldura, dar fara o bariera termica adecvata, termopanele din aluminiu pot avea pierderi de caldura. Asigurati-va ca alegeti termopane aluminiu pentru a contracara acest aspect.

Pretul

Termopanele realizate din aluminiu pot fi mai scumpe decat cele din alte materiale, cum ar fi PVC-ul. Alegeti tipul de produs in functie de bugetul vostru disponibil.

Eficienta energetica

Desi termopanele din aluminiu de ultima generatie ofera o buna izolare termica, PVC-ul sau lemnul pot avea performante izolatoare superioare in anumite cazuri, totul in functie de modelul ales.

Analizati cu atentie specificatiile tehnice ale produselor pentru a va asigura ca se potrivesc nevoilor voastre de izolare termica.

Atunci cand vine vorba despre producatorii de tamplarie din aluminiu din Romania, este foarte important sa verificati surse actualizate cu informatii corecte, deoarece piata si popularitatea producatorilor pot evolua in timp.

Unii dintre producatorii cunoscuti care realizeaza tamplarie din aluminiu este Rehau, o companie Germana de renume mondial cu o prezenta pe piata din tara noastra de mai bine de 25 ani si care colaboreaza cu distribuitori autorizati pentru distribuirea produselor pe care ei le comercializeaza.

Desi Rehau este cunoscut mai ales pentru profilele sale realizate din PVC, compania ofera si solutii din aluminiu pentru ferestre si usi.Rehau pune la dispozitie modele si solutii atat pentru cladirile rezidentiale cat și cele comerciale.

Alegerea unor profile termopan din aluminiu sau din orice alte materiale depinde foarte mult de nevoile specifice ale proiectului și de prioritatile voastre in materie de performanta termica/fonica, estetica, preocuparea pentru mediu, buget, etc.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *