Ce sa ai in vedere cand cumperi si plantezi noi pomi fructiferi

Daca ti-ai propus in perioada urmatoare sa achizitionezi si sa plantezi noi pomi fructiferi exista cateva lucruri de baza pe care orice profesionist le are in vedere si pe care nu ar trebui sa le omiti nici tu.

Aceste sfaturi esentiale nu ti le vor spune multi, cu atat mai putin nu le vei afla de la comerciantii oarecare sau de la cei care au mai cu seama scopul de a face vanzari decat sa te multumeasca ca si client. 

Respectand acest ghid de achizitie si trucurile de plantare, te vei bucura la final de cei mai bogati copaci si de fructe intens parfumate, gustoase si bogate in substante care vor avea grija de echilibrul zilnic al organismului tau.

Alege pomi fructiferi in extrasezon

In apropiere de perioada de plantare multi se vor ingramadi sa caute pomi fructiferi astfel incat sa ii poata planta din timp si sa se bucure de roade. Un truc pentru a te asigura ca vei gasi exact pomii si soiurile dorite e achizitia lor in extrasezon, cu cel putin un sezon inainte ca acestia sa fie la mare cautare. Ii poti planta in ghivece astfel incat sa le asiguri toate conditiile necesare, urmand ca ulterior pomii sa fie transferati in sol. De altfel, in cazul in care acest lucru nu permite din diferite motive, poti gasi si alte alternative care sa-ti permita sa-i conservi in bunastare pana la momentul oportun.

Cumpara-ti pomi din magazine specializate

In magazinele specializate de pomi fructiferi vor fi intotdeauna suficiente stocuri ca sa te poti aproviziona in regim clasic sau en-gross. Spre deosebire de magazinele clasice unde se gasesc fel si fel de optiuni, nu doar exclusiv in materie de pomi, seminte si alte lucruri similare necesare unei gradini sau unei culturi, la bulbi-flori.ro se aleg soiuri cat mai variate, inedite si de buna calitate, pe care putini le comercializeaza in cele fizice. In plus, preturile sunt mult mai avantajoase si accesibile pentru buzunarul oricui.

Verifica conditiile climatice, solul, adaptabilitatea climatica si hidrologica

Esti nespus de incantat sa consumi cele mai suculente mere, cirese si cele mai gustoase piersici? Pana acolo insa, trebuie sa te informezi putin despre specificitatea fiecarui pom fructifer in parte, cat si in ceea ce priveste conditiile pe care tu le poti pune la dispozitia pomilor alesi. In acest fel te vei asigura ca solul, cantitatea de precipitatii pe care o primeste solul, tipul acestuia si clima, nu reprezinta un minus pentru a creste anumiti pomi fructiferi care pot fi ceva mai pretentiosi. Desigur, exista situatii in care poti interveni mecanizat sau manual cu anumite materiale, dar asta poate necesita costuri suplimentare.

Nu planta acelasi soi mai multi ani la rand

Pomii isi vor lua din apa si din sol nutrientii de care au nevoie ca sa se dezvolte rapid si cu cel mai bogat rod. Insa, anumiti pomi pot consuma resurse importante in cantitati ridicate astfel incat, daca vei dori la un moment dat sa replantezi aceeasi specie de pomi fructiferi sau dintr-o clasa similara e posibil ca pamantul sa fie intr-un deficit de resurse. Asa ca este bine la interval de cativa ani sa rotesti speciile de pomi fructiferi daca ai aceasta posibilitate, fara a omite o buna fertilizare in mod constant a solului pe care o poti face chiar si natural, folosind compost.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *