Ghiduri De Echipamente De Jocuri Și Recenzii De Echipamente

Jocurile de noroc au explodat în popularitate în ultimul deceniu. Cu francize masive precum Call of Duty, Fortnite și League of Legends care domină industria, jocurile sunt acum o formă majoră de divertisment în întreaga lume.

Această creștere a dus la numeroase progrese în echipamentele și accesoriile de jocuri. Atât pentru jucătorii ocazionali, cât și pentru cei competitivi, a avea echipamentul potrivit poate face toată diferența.

Acest ghid va oferi prezentari generale și recenzii ale unora dintre cele mai populare și esențiale echipamente pentru jocurile moderne.

Controlere: Poarta Către Lumile Virtuale

Pentru jucătorii de pe consolă și PC deopotrivă, controlerul este interfața principală pentru joc.

Spre deosebire de tastaturi și mouse-uri, controlerele sunt concepute special pentru jocuri, cu mânere ergonomice, dispoziții intuitive ale butoanelor și funcții avansate, cum ar fi feedback-ul rumble și detectarea mișcării.

Cei doi giganți ai lumii controlerelor sunt Sony și Microsoft, cu controlerele lor DualShock și, respectiv, Xbox.

Seria Dualshock

Linia de controlere DualShock de la Sony a fost standardul pentru consolele PlayStation încă de la prima PlayStation. Cea mai nouă iterație, controlerul DualSense pentru PS5, aduce inovații majore precum:

 • Feedback haptic – Motoarele inteligente cu vibrații oferă feedback nuanțat al forței, permițându-vă să „simți” acțiuni în joc, cum ar fi recul unei arme sau zgomotul motorului unei mașini de curse. Acest lucru duce imersiunea la noi niveluri.
 • Declanșatoare adaptive – Declanșatoarele L2 și R2 își pot ajusta dinamic nivelurile de rezistență pentru a simula acțiuni precum tragerea unei corzi de arc sau conducerea pe teren stâncos. Din nou, acest lucru vă ajută să vă scufundați mai adânc în lumea virtuală.
 • Microfon încorporat – Nu este nevoie de un set de căști separat pentru a conversa online cu prietenii. DualSense are un microfon copt chiar în interior.
 • Butonul de creare – Acest buton de acces rapid vă permite să capturați clipuri de joc, să vă transmiteți jocul în direct sau să deschideți instrumente creative în jocuri compatibile. Excelent pentru a împărtăși momentele de joc.

Cu pedigree-ul său lung, cuplat cu funcții de ultimă generație, cum ar fi hapticul și declanșatoarele adaptive, controlerul DualSense reprezintă vârful de vârf al gamepad-urilor pentru consolă.

Controlerele Din Seria Xbox

Încă de la Xbox-ul original, Microsoft a făcut controlere de vârf în industrie. Cele mai noi iterații pentru Xbox Series X/S continuă această tradiție cu:

 • D-pad hibrid – D-pad comută între forma clasică + și o formă circulară de disc, oferindu-vă beneficiile ambelor. Ușor accesibil prin intermediul unui comutator comutator încorporat.
 • Declanșatoare și bare de protecție texturate – Detaliu mic, diferență mare. Declanșatoarele și barele de protecție texturate oferă degetelor tale o prindere mai bună în timpul momentelor intense de joc.
 • Butonul Partajare – Similar cu butonul Creare DualSenses, acesta permite partajarea instantanee de capturi de ecran, videoclipuri și fluxuri live.
 • Ergonomie rafinată – Modificările subtile ale stick-urilor analogice, declanșatorilor și contururilor au ca rezultat un confort îmbunătățit, în special în timpul sesiunilor de joc maraton.

Microsoft a reușit să-l găsească imediat cu controlerul Xbox și, 20 de ani mai târziu, încă mai îmbunătățesc formula bit cu bit.

Controlere De Specialitate Și Personalizate

Dincolo de controlerele standard de consolă primare, există o piață înfloritoare de controlere de specialitate și personalizate. Două dintre opțiunile de top sunt:

 • Controlere de elită – Proiectate pentru jucătorii competitivi, acestea au materiale premium, componente interschimbabile și mapare personalizabilă a butoanelor printr-o aplicație. Permite adaptarea controlerului exact la stilul tău de joc.
 • Controlere personalizate/modificate – Servicii precum Scuf și AimControllers vă permit să alegeți alegerea de culori și modele, aspectul butoanelor, sensibilitatea declanșatorului și alte opțiuni pentru un controler profesionist personalizat.

Pentru cei care caută performanță ridicată și individualitate, controlerele de specialitate vă permit să vă evidențiați din mulțime cu opțiuni pur și simplu care nu sunt posibile pe gamepad-urile standard. Așteptați-vă totuși să plătiți un preț premium.

Căști Pentru Jocuri: Sunet Și Comunicare

O cască de gaming de calitate este crucială pentru a vă scufunda în mediul audio al unui joc și pentru a comunica clar cu colegii de echipă. Factorii cheie de căutat includ:

Calitatea Sunetului

 • Drivere – Driverele de 40 mm-50 mm găsite în majoritatea căștilor pentru jocuri oferă un sunet bogat. Driverele mai mari de calitate audiofilă pot ajunge până la 60 mm pentru un sunet în plină expansiune, dacă aveți buget.
 • Sunet surround – Sunetul surround virtual prin procesarea audio avansată vă oferă indicații audio direcționale, permițându-vă să identificați locațiile inamicului pe baza pașilor și a împușcăturilor acestora. Căștile cu spate deschis oferă un sunet mai natural.
 • Anularea zgomotului – Pentru o comunicare clară, la intrare și la ieșire, microfoanele cu anulare a zgomotului reduc zgomotul extern, cum ar fi clicurile de la tastatură și zgomotul de fundal.

Confort Și Comoditate

 • Greutate – Căutați materiale ușoare precum materialele plastice și metalele. Căștile grele pot provoca încordarea gâtului în timpul sesiunilor lungi de joc.
 • Pernițe pentru urechi – Pernițele moi și respirabile previn transpirația urechilor. Spuma cu memorie oferă un confort superior față de tampoanele standard.
 • Comenzi – Comenzile în linie pentru volum și sunetul microfonului ar trebui să fie ușor de accesat. Fără fir

Mouse Și Tastaturi: Precizie Și Personalizare

Fiecare atingere, clic și glisare a mouse-ului și a tastaturii de joc are impact asupra acțiunilor din joc. Ambele vin în diverse forme și dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor mâini și stiluri de joacă.

Șoareci De Gaming

 • Senzor DPI – Pe scurt, cu cât este mai mare DPI (dots per inch), cu atât mouse-ul este mai precis și mai receptiv. Jucătorii de sport caută DPI-uri de peste 16.000!
 • Butoane programabile – Comenzile rapide ale mouse-ului pentru abilități, articole și multe altele pot oferi un avantaj în jocurile competitive cu ritm rapid.
 • Mânere – șoarecii de prindere pentru palmă, gheare și vârful degetelor se potrivesc cu diferite dimensiuni și preferințe ale mâinilor. Încercați înainte de a cumpăra.
 • Greutăți – Ajustarea personalizării greutății îmbunătățește viteza, precizia și confortul.

Modelele populare care excelează prin caracteristicile tehnice și ergonomice includ Logitech G Pro Wireless, Razer DeathAdder V2 și Glorious Model O. Black OPS 2 COD este încă jucat pe scară largă pentru hărțile sale multiplayer echilibrate și selecția de arme.

Tastaturi Pentru Jocuri

 • Comutatoare – Alegeți comutatoare liniare, tactile sau clic, în funcție de feedback-ul presă pe care îl preferați. Plăcile interschimbabile la cald vă permit să schimbați comutatoarele.
 • Keycaps – Materialul keycaps (ABS, PBT) și seturile personalizate de keycaps permit personalizarea.
 • Dimensiuni – 60%, Tenkeyless (TKL, fără tastatură numerică) și opțiuni de dimensiune completă pentru a se potrivi spațiului dvs. de joc.
 • Iluminare de fundal – Iluminarea RGB pe tastă vă permite să programați efecte interesante. Util pentru sesiunile de jocuri de noapte târziu!

Corsair K70, SteelSeries Apex Pro și Ducky One 3 sunt puncte de pornire remarcabile pentru tastatură, cu multe opțiuni de comutare și dimensiune disponibile. Cu titlurile COD mai vechi, cum ar fi Black Ops 2, puteți experimenta în continuare COD fluid pentru PC-uri de gamă inferioară, datorită graficii reduse a jocului.

Sunt Scaunele De Gaming Cu Adevărat Mai Bune Pentru Tine Decât Scaunele De Birou?

Scaunele de gaming acordă prioritate sprijinului ergonomic și confortului pentru ore lungi de ședere, ceea ce le face în general mai bune decât scaunele de birou standard. Căutați tapițerie din piele PU sau vinil de calitate decentă, perne lombare și pentru cap și cotiere reglabile.

Echipamentul De Jocuri Fără Fir Sau Cu Fir Este Mai Bun?

Wireless este mai convenabil, dar firul este mai receptiv. Mouse-urile și tastaturile wireless au întârziere minimă de intrare în zilele noastre, așa că se reduce în principal la preferințele personale. Pentru sunet, căștile cu fir oferă o calitate mai bună a sunetului pentru jocurile competitive.

Am Nevoie De Echipamente De Ultimă Generație Pentru A Fi Un Bun Jucător?

Deloc! Abilitățile depășesc echipamentul scump. Investește mai întâi într-un monitor solid de 1080p, un mouse de gaming mid-range și orice tastatură și căști confortabile. Echipamentul de elită oferă avantaje reale neglijabile pentru jucătorii obișnuiți față de echipamentele bugetare de calitate.

De Ce Specificații Pc Am Nevoie Pentru Cea Mai Bună Experiență De Joc?

Concentrați-vă mai întâi pe placa grafică, în mod ideal, un GPU Nvidia seria 3000 sau AMD seria 6000. Asociați-l cu un procesor decent Intel Core i5/i7 sau AMD Ryzen 5/7 și 16 GB de RAM. Jocurile se bazează mult mai mult pe puterea GPU decât pe alte componente.

Merită Jocurile 4k Peste 1440p?

Jocurile 4K oferă detalii și imagini mai clare, dar necesită GPU-uri extrem de puternice pentru a funcționa bine la rate de cadre ridicate. 1440p atinge un preț mai bun și un echilibru de performanță pentru majoritatea jucătorilor. Optați pentru 4K doar dacă aveți un GPU de top și prețuiți imaginile peste rate de cadre ridicate.

Concluzie

În timp ce abilitățile îl fac pe jucător, echipamentele de calitate îmbunătățesc experiența de joc. Investește în elementele esențiale ale unui controler, căști, monitor și scaun ergonomic bun.

Cercetați specificațiile și caracteristicile pentru a găsi opțiuni care se potrivesc bugetului dvs. Pentru jocuri de orice gen, te vei echipa cu instrumente pregătite pentru victorie. Joc început.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *